Hundarna vi minns...

Vi har haft Berner sedan 1992 så det finns ett antal som fattas oss...

Thidas Fenja onlyone

  • 20070706 - 20130725  

Fenja var en helt underbar tik som spred mycket glädje. Hon var oerhört tillgiven och snäll och hon fattas mig massor... Hon var 100% mattes hund, hon följde mig som en skugga.

Fenja är mamma till vår G-, H- och J-kull och hon var en fantastisk mamma. Hon blev tyvärr bara 6 år då hon drabbades av cancer. Slutet kom plötsligt, utan förvarning och tomheten blev enorm...

 

 

 

Thidas Dark Diva

  • 20060506 - 20140320

Diva var allas vår solstråle och den som satte nivån här hemma. Skällde gärna ut allt och alla. Gick inte att hålla instängd på något vis, hon hittade alltid en väg ut. Öppna dörrar var inget problem, inte att stänga dem efter sig heller... Tomheten efter henne är enorm men man kan inte tänka på henne utan att le.... Många roliga minnen från denna mycket, mycket speciella hund.

Hon dog som hon levde, i full fart. Hon skadade sig allvarligt i lek och trasade sönder sitt knä. Vi hade inget annat val än at låta henne somna in.

 

 

Working Beauty's Great Ambition "techno"

  • 20071013 - 20120301

Techno var allas vår ögonsten, en underbart snäll och mysig hane som alla älskade, tom de hundrädda... :) Tyvärr hade han, ända från det han var valp, stora problem med sina armbågar. Vi opeerade honom som valp i båda armbågana men tyvärr blev han inte bra. Hösten 2011 blev han ännu sämre. Vi försökte med olika mediciner och tillslut injektioner med tuppkam i armbågarna utan förbättring, så fick han somna in. Saknaden är stor men nu slipper han ha ont och springer utan problem uppe i hundhimlen på friska ben...

 

 

 

Säterhundens Valhalls Urd "Salsa"

  • 20020903 - 20120405

Salsa är mamma till vår B-kull, C-kull och D-kull. Hon är den som mina nuvarande linjer stammar ifrån. Hon var en fantastisk mamma till sina valpar. Hon var en bestämd dam som valde sina vänner. Det tog ett tag att vinna hennes förtroende men hade du fått det så hade du en lojal vän.

Hon blev nästan 10 år gammal och Biscaya, hennes dotter, lever fortfarande i skrivande stund och har precis fyllt 12!  Helt fantastiskt!

 

 

 

doremis Mulán fin

  • 20020507 - 200905225

Mulán var vår första avelstik. Hon var en lugn och mysig tjej som var otroligt tillgiven och snäll. Mulan är mamma till vår A-kull och E-kull och vi är så glada att hennes temperament ärvts ner till hennes valpar. En helt fantastisk hund som vi saknar enormt. 

Även här har vi långlivade linjer, Aramis i A-kullen blev över 11 år och i E-kullen levde alla utom en på sin 9-års dag!

 

 

 

SUCH Doremis Ajax Basco

  • 19980722 - 20061110

En gång i livet får man, om man ha tur, den där hunden som man aldrig glömmer, som har alla de egenskaper man vill ha och som man inser att man aldrig kommer att få igen. För mig var Ajax den hunden.

Orden räcker inte riktigt till för att beskriva vilken fantastisk hund han var och hur mycket han betytt för oss. Han var den som fick oss intresserade av avel då han var vår första avelshund. Han fick oss också intresserade av utställningar och han är mitt rättsnöre för hur jag vill att en berner skall vara mentalt. En sådan hund får man som sagt bara en gång... Om man har tur...

Bilden är från en dag jag aldrig glömmer, när han vann rasutställningen i Byske och blev BIS och SUCH.

Thai-koons' Ebony Black

  • 20040305 - 2005 

Ebony var en parningsvalp efter Ajax som vi hade stora förhoppningar på. Tyvärr "kotade" hon över i sina bakben så vi var tvungna att ta bort henne i tidig ålder då hennes rörelseschema blev felaktigt och det gav henne värk i både ben och rygg.

 

 

 

 

 

Alnöitens chaplin

  • 19920421 - 2001 

Chaplin var vår första Berner Sennen. Man kan väl säga att det är hans förtjänst att vi fastnade så totalt för rasen. En klok, mjuk och mysig hane som bara gav oss glädje.